ΩΔΕΙΟ
Μ. ΣΥΚΑΚΗ

Από το 1991, με πάθος για τη μουσική…

Λίγα λόγια για το Ωδείο

Τον Οκτώβρη του 1991 ξεκίνησε στην Κομοτηνή ένα πρωτοπόρο σύστημα εκμάθησης αρμονίου το οποίο ακόμη και στις μέρες μας δεν έχει ξεπεραστεί. Λόγω της εμπιστοσύνης του κόσμου και της ζήτησης και σε άλλα όργανα, το 1994 αναγνωρίζεται από το κράτος η Μουσική Σχολή Μ. Συκάκη, και το 1998, αναγνωρίζεται από το κράτος το Ωδείο Μ. Συκάκη (20987/31-8-3-98/Φ.Ε.Κ.964/9-9-98 ΤΕΥΧΟΣ Β.(αρ. αποφ.)) που περιλαμβάνει πλέον την εκμάθηση όλων των οργάνων κλασικών και μοντέρνων. Στεγάζεται πλέον σε νέο ιδιόκτητο χώρο, που είναι κλασικά διαχρονικός, σχεδιασμένος ακριβώς σύμφωνα με τις ανάγκες και την αισθητική που αρμόζει στην μουσική.

Το όνειρο και οι στόχοι των ιδρυτών, εμπλουτίζεται και διευρύνεται με την 2η γενιά, την Όλγα και την Χριστίνα Συκάκη, οι οποίες συνεχίζουν το έργο τους με την ίδια αφοσίωση και αγάπη. Έχουν συνεχή παρουσία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Τα τελευταία τρία χρόνια πραγματοποιούνται 3 νέα, εξειδικευμένα προγράμματα για βρέφη και παιδιά προσχολικής ηλικίας μέχρι 6 ετών.

Αρκετοί μαθητές του Ωδείου συμμετέχουν σε διαγωνισμούς σε όλη την Ελλάδα, με πολλούς από αυτούς να κερδίζουν βραβεία. Μεγάλες και μικρές συναυλίες στον χώρο συναυλιών του Ωδείου γίνονται σχεδόν κάθε δίμηνο ώστε οι σπουδαστές μας να έχουν την ευκαιρία να εκτίθενται στο κοινό αλλά και να έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν τη μουσική τους με τον κόσμο.

Από το Ωδείο πέρασαν πάνω από 3.000 μαθητές. Στόχος και όραμα των ιδρυτών, ήταν πάντα να εμπνεύσουν την αγάπη για τη μουσική, είτε οι μαθητές τους γίνονταν επαγγελματίες είτε ερασιτέχνες. Πιστεύουν ότι δεν υπάρχει καλή και κακή μουσική. Υπάρχει απλά μουσική.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

ΣΥΚΑΚΗ ΟΛΓΑ

Η Συκάκη Όλγα είναι η κόρη των ιδρυτών του Ωδείου Μ. Συκάκη, Συκάκη Μενελάου και Παπαδοπούλου Ουρανίας. Έχει σπουδάσει ιστορία στο ΑΠΘ και όσο διαρκούσαν οι σπουδές της εκεί, πήρε πτυχίο και δίπλωμα φλάουτου με καθηγητή τον εξαίρετο κο Dieter Vogt. Έχει πτυχίο Αρμονίας, Αντίστιξης και Φυγής (στη Φυγή είχε τον εξαίρετο καθηγητή και τότε καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου Μ. Συκάκη, κο Μπάμπη Κανά). Έχει παρακολουθήσει πλήθος μουσικών σεμιναρίων εμπλουτίζοντας τις γνώσεις της και είναι πρώτο φλάουτο στην Ορχήστρα Φίλων Μουσικής Θράκης. Από το 2008 πληρούσε τα κριτήρια για να οριστεί από το Υπουργείο Πολιτισμού ως Καλλιτεχνική Διευθύντρια. Με οδηγό και δάσκαλο τον τότε Καλλιτεχνικό Διευθυντή κο Μπάμπη Κανά, εκπληρώνει με μεράκι αυτό τον τόσο σημαντικό ρόλο. Στόχος της είναι να αγαπήσουν οι σπουδαστές της μουσική και να κρατήσει ψηλά το επίπεδο του Ωδείου.

Διοικητική Διεύθυνση

ΣΥΚΑΚΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Η Συκάκη Χριστίνα είναι η κόρη των ιδρυτών του Ωδείου Μ. Συκάκη, Συκάκη Μενελάου και Παπαδοπούλου Ουρανίας. Σπούδασε ψυχολογία στο ΑΠΘ απ’ όπου και πήρε το πτυχίο της το 2008 με κατεύθυνση στην Εξελικτική και Σχολική Ψυχολογία. Έχει πτυχίο Αρμονίας και Πιάνου και επί της παρούσης ετοιμάζεται για το Πτυχίο Αντίστιξης. Έχει ασχοληθεί και με τη Μουσικοθεραπεία, γεγονός που της έχει δώσει άλλη ματιά για τη μουσική εκπαίδευση, την οποία εμπνέει και στους καθηγητές της. Θα την βρείτε όλη μέρα στο Ωδείο Μ. Συκάκη, καθώς έχει πολλαπλούς ρόλους, όπως αυτός της Διεύθυνσης, της Γραμματείας, της δασκάλας καθώς και του συνδέσμου ανάμεσα στους καθηγητές, τους γονείς και τους μαθητές.

Γιατί να επιλέξετε το Ωδείο μας;

Το Ωδείο μας είναι αναγνωρισμένο από το κράτος (20987/31-8-3-98/Φ.Ε.Κ.964/9-9-98 ΤΕΥΧΟΣ Β.(αρ. αποφ.) και μπορεί να σας δώσει πτυχία και διπλώματα αναγνωρισμένα από το κράτος.

Στο Ωδείο μας, όπου υπάρχουν πολλοί μαθητές, δίνουμε περισσότερες ευκαιρίες κοινωνικοποίησης, που είναι πολύ σημαντικό για τα παιδιά όλων των ηλικιών.

Το Ωδείο μας δίνει στους μαθητές την ευκαιρία να παίξουν σε συναυλίες και να εκτεθούν στο κοινό, όπως επίσης, και να παίξουν με άλλους μουσικούς.

Το Ωδείο μας, αναγνωρισμένο από το κράτος έχει εξασφαλίσει ασφαλείς κτηριακές δομές με πολύ αυστηρά κριτήρια. Ο χώρος μας είναι ιδιόκτητος, φιλικός και πολύ φιλόξενος!

Οι καθηγητές ελέγχονται από την καλλιτεχνική Διευθύντρια κα Συκάκη Όλγα, η οποία με τη σειρά της ελέγχεται από το Υπουργείου Πολιτισμού στο οποίο ανήκουν τα Ωδεία. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορεί να είστε σίγουροι για την πρόοδο του παιδιού σας!