Βυζαντινή Μουσική

Οι μελωδίες, οι εκκλησιαστικοί Ήχοι και γενικά το όλο σύστημα της βυζαντινής μουσικής, συνδέεται στενά με το αρχαίο ελληνικό μουσικό σύστημα. Είναι στο σύνολό της εκκλησιαστική, με εξαίρεση κάποιους αυτοκρατορικούς ύμνους, που και αυτοί έχουν θρησκευτικά στοιχεία. 
Σε ενδιαφέρει να μάθεις μια μουσική γλώσσα που χρονολογείται από το 330μΧ?
Στο #OdeioSykaki υπάρχει πτυχιούχος καθηγητής Βυζαντινής Μουσική και τα μαθήματα ξεκινούν από τώρα!

42527236 1858122097640942 1164531119035514880 n

Μουσικοκινητική Αγωγή

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να εντυπώσουν τον ρυθμό. Όχι οποιοδήποτε ρυθμό. Αυτο το ρυθμό που θα τους οδηγήσει ομαλά και στοχευμένα την επόμενη χρονιά,

να κρατήσουν και να προχωρήσουν στην εκμάθηση οποιουδήποτε μουσικού οργάνου.

Για την ηλικία των  6 ετών. Τότε που οι νότες μαθαίνονται σαν λέξεις και οι μουσικοί  ήχοι αναγνωρίζονται αβίαστα.

Η γνώση και η μάθηση μέσα από την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση είναι ο στόχος του τμήματος αυτού.

Τα παιδιά απορροφούν σαν σφουγγάρια καθετί καινούριο, αρκεί να τους το διδάξουμε με φυσικό τρόπο, σαν παιχνίδι.

Η μουσική επιστρατεύει τη φαντασία τους και αναπτύσσει την αίσθηση συγχρονισμού, τη μνήμη, τις οπτικές, ακουστικές και γλωσσικές δεξιότητές τους και καλλιεργεί την μαθηματική σκέψη,  μιας και η μουσική βασίζεται και σ’ αυτήν.

Μακροχρόνιες έρευνες έχουν καταδείξει ότι όλα τα παιδιά διαθέτουν μουσικότητα και ότι η ενασχόληση με τη μουσική σε όσο το δυνατόν μικρότερη ηλικία συμβάλλει αποφασιστικά στην ανάπτυξη της νοημοσύνης, βελτιώνοντας τη σχολική απόδοση.

Τα παιδιά που μαθαίνουν μουσική, εντάσσονται στην κοινωνία αρμονικότερα από άλλα παιδιά. Οι μικρές μουσικές ομάδες αποτελούν το ιδανικό περιβάλλον για την ανάπτυξη της κοινωνικότητας των μικρών  μαθητών.

Πού και πώς γίνεται το μάθημα.

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 60 λεπτά.

Η τάξη μας διαμορφώνεται ειδικά για τις ανάγκες των ευαίσθητων αυτών ηλικιών, με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα.

Η πρώτη τους επαφή με μουσικό όργανο γίνεται με μεταλλόφωνο και φλογέρα , ώστε να εξοικειωθούν  με την  έννοια της παρτιτούρας . Μαθαίνουν με έξυπνο τρόπο να παίζουν  παιδικά τραγουδάκια. Ταυτόχρονα εξασκούνται οι καρποί και τα δάχτυλα , αφομοιώνουν τον ρυθμό,  ώστε τελικά να προχωρήσουν στην συνέχεια με άνεση και ευελιξία στην εκμάθηση οποιουδήποτε μουσικού οργάνου.

Ας μη ξεχνάμε: η μουσική είναι πηγή χαράς ,έμπνευσης και φαντασίας .

 Δοκιμαστικά μαθήματα για μια συναρπαστική μουσική εμπειρία.

Στις αρχές κάθε μήνα το Ωδείο Μ. Συκάκη καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους σε δοκιμαστικά δωρεάν μαθήματα Μουσικοκινητικής Αγωγής , με μοναδική προϋπόθεση να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία, ( 2531025289 ) για να ενημερωθείτε για τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων

Δίδακτρα 25€ το μήνα

                                                mousikokinitiki.jpg

Υποχρεωτικά Μαθήματα

Ο λόγος που διδάσκονται τα υποχρεωτικά μαθήματα παράλληλα με τα ειδικά  , είναι γιατί αποτελούν εργαλείο και υποστήρηξη των μουσικών σπουδών. Ανά τομέα σπουδών ορίζονται τα αντίστοιχα σύμφωνα με το ΦΕΚ 229/57. 

Προθεωρία

Θεωρία

Υπ. Αρμονία

Σολφεζ

Dictee

Μουσική Δωματίου

Χορωδία

Ιστορία Μουσικής

Μορφολογία

Οργανογνωσία

Μουσική Ανάλυση

tulips.jpg

 

 

 

Προπαρασκευαστικό Τμήμα Μουσικολογίας

Η ένταξη των μουσικών σπουδών στην Πανεπιστημιακή εκπαίδευση έχει δημιουργήσει την ανάγκη για την επαρκή προετοιμασία υποψηφίων για την Ανώτατη Εκπαίδευση .

Το Ωδείο Μ.Σ. διαθέτει προπαρασκευαστικό τμήμα Μουσικολογίας και μετράει σπουδαστές που κατάφεραν να επιτύχουν χάρη στην σωστή καθοδήγηση έμπειρων καθηγητών και μουσικολόγων, στα υποχρεωτικά ειδικά μαθήματα :

  • αρμονία

  • dictée.

Τα μαθήματα είναι ατομικά ή ομαδικά, διεξάγονται δε, μία ή δύο φορές την εβδομάδα, ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία των μαθητών.

Ο ελάχιστος χρόνος προετοιμασίας είναι 1 έτος για μαθητές της Γ΄Λυκείου ή αποφοίτους και 2 έτη για μαθητές της Β΄Λυκείου.

Σημαντικό : 

Ερώτηση : Για να δώσει κάποιος στις Πανελλήνιες εξετάσεις το ειδικό μάθημα της Αρμονίας πρέπει να έχει πτυχίο ( από Ωδείο εννοείται )

( σας μεταφέρω την απάντηση έτσι όπως μου την έγραψε ο Διευθυντής μας ο κ. Μπάμπης Κανάς )

Απάντηση : Οἱ γνώσεις ἁρμονίας ποὺ προαπαιτοῦνται γιὰ τὶς «πανελλαδικὲς» εἶναι στὸ ἐπίπεδο τοῦ πτυχίου. Ἐπειδὴ ὅμως σὲ πολλὲς περιπτώσεις, ἡ ὕλη γιὰ τὸ πτυχίο ἁρμονίας ἔχει ἐκπέσει στὸ ἐπίπεδο τοῦ «ὑποχρεωτικοῦ», μπορεῖ κανείς νὰ πεῖ πώς γιὰ νὰ εἶναι κάποιος κατωχυρωμένος χρειάζεται κάτι περισσότερο, ἀλλὰ καὶ τὴν ἐμπειρία ἀπὸ τὴ λύση πολλῶν προχωρημένων θεμάτων. Πάντως δὲν ἀπαιτεῖται (τυπικὰ) νὰ ἔχει κάποιος πτυχίο.

 

                                               images_11.jpg

 

 

 

 

Μουσικής Προπαιδείας

Ακόμη και 6 μήνες στην ηλικία του παιδιού , κάνουν διαφορά!

Για την ηλικία των 3 έως 5 ετών. Τότε που ευαισθητοποιείται το "λογισμικό" τους

Από τα 3 έτη της ζωής , μπορούν να έρθουν σε επαφή με τον μαγικό κόσμο της μουσικής. Να αποκτήσουν μουσική παιδεία και να αρχίσουν να εξοικειώνονται με τις μουσικές έννοιες.

Θυμηθείτε πόσο χαίρεστε κάθε φορά που λένε μια καινούρια λέξη, μαθαίνουν ένα νέο παιχνίδι. Φαντασθείτε να τραγουδούν , να χορεύουν ρυθμικά,  να αισθάνονται την μουσική.

Σύμφωνα με τους ψυχολόγους η ηλικία μέχρι τα 5 τους είναι πολύ σημαντική. Όσο νωρίτερα ξεκινήσουν  την  επαφή τους με την μουσική τόσο ευκολότερα καταγράφεται μέσα τους , ώστε μεγαλώνοντας να τους γίνεται βίωμα  και να  βγαίνει με φυσικό τρόπο. 

Μαθαίνουν να την αφουγκράζονται.

Είναι κάτι που τους προσφέρει ασφάλεια, ικανοποίηση και ηρεμία.

Και κάτι παραπάνω: είναι ένα σημαντικότατο ερέθισμα που τα βοηθά να προχωρήσουν με μεγαλύτερη άνεση και ταχύτητα από το ένα στάδιο ανάπτυξης , στο επόμενο. 

Πού και πώς γίνεται το μάθημα.

Το μάθημα γίνεται μία φορά την εβδομάδα και διαρκεί 60 λεπτά.

Η τάξη μας διαμορφώνεται ειδικά για τις ανάγκες των ευαίσθητων αυτών ηλικιών, με χαρούμενα και ζωηρά χρώματα. Το  Πιάνο . φλογέρα και  κρουστά   είναι τα εργαλεία μας , σ' αυτό το υπέροχο ταξίδι.

Τα υλικά και τα μουσικά παιχνίδια που χρησιμοποιούνται είναι μαλακά, υποαλλεργικά και στόχο έχουν να εξάψουν τη φαντασία και να επιστρατεύσουν όλες τις αισθήσεις των λιλιπούτειων μαθητών μας.

Το προσωπικό μας , είναι καθηγήτριες μουσικής με ειδίκευση στην Προσχολική Αγωγή .

Ας μη ξεχνάμε: η μουσική είναι πηγή χαράς.

 Δοκιμαστικά μαθήματα για μια συναρπαστική μουσική εμπειρία.

Στις αρχές κάθε μήνα το Ωδείο Μ. Συκάκη καλωσορίζει τους μικρούς μαθητές και τους γονείς τους σε δοκιμαστικά δωρεάν μαθήματα Μουσικής Προπαιδείας, με μοναδική προϋπόθεση να τηλεφωνήσετε στην γραμματεία, ( 2531025289 )  για να ενημερωθείτε για τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων.

Σημαντικό : Τα μαθήματα γίνονται με την επίβλεψη και συνεργασία της ψυχολόγου του Ωδείου κ. Χριστίνας Συκάκη ώστε τα παιδιά να εντάσονται στον υπέροχο κόσμο της μουσικής με τις καλύτερες εμπειρίες και προϋποθέσεις.

 Δίδακτρα 25 € το μήνα

 

                                    propaideia.jpg

 

 

 

Μουσική Παραγωγή

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

Για όσους αγαπούν τη μουσική αλλά θέλουν να την προσεγγίσουν με διαφορετικό γνωστικό τρόπο.

Για όσους θέλουν να γράψουν δική τους μουσική , διασκευή, παραγωγή, χωρίς να χρειάζεται να καταφύγουν σε studio ηχογραφήσεων και χωρίς τον παραδοσιακό τρόπο γραφής μουσικής ( παρτιτούρα και θεωρητικές γνώσεις) .

Για όσους αγαπούν την τεχνολογία και πιστεύουν στις απεριόριστες δυνατότητες των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το μάθημα Μουσικής Τεχνολογίας :

  • Εισαγωγή και βασική ανάλυση στα κεφάλαια: Ακουστική θεωρία, Χαρακτηριστικά του ήχου , Σύνθεση ήχων , -Ψηφιακά συστήματα, ψηφιακά synthesizers, -Midi θεωρία, Υπολογιστές και μουσικά προγράμματα
  • Εγκατάσταση HomeStudio, Εξοπλισμός ηχογράφησης, AudioSoftware & Hardware
  • Τεχνικές προγραμματισμού Midi
  • Tεχνικές audio εγγραφής και μίξης
  • Εικονικό studio και synthesizers
  • Εξελιγμένες τεχνικές εγγραφής και μίξης
  • Παραγωγή μουσικής και εκτελεστικά στάδια
  • Τελική εργασία με παραγωγή έργου από τους μαθητές

Στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα μουσικής τεχνολογίας λειτουργούν τέσσερις σταθμοί εργασίας με σύγχρονους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Plato Power Music, επαγγελματικές κάρτες ήχου R.M.E., midi keyboards, CD recorders, ανεξάρτητο σύστημα sound monitoring και πολλά μουσικά προγράμματα.

Τα σεμινάρια διαρκούν από 20 έως 40 ώρες ( χρονική διάρκεια από 5 έως 10 μήνες ) 

 

Λαϊκής Μουσικής

Ο Τομέας Λαϊκής Μουσικής , προσφέρει ολοκληρωμένες σπουδές και ειδικεύεται σε ένα είδος πολύ δημοφιλές. Με οργανωμένη εκπαιδευτική δομή και καθηγητές με ειδίκευση και εμπειρία στον χώρο. Οι σπουδαστές αποκτούν γνώσεις και εμπειρίες απαραίτητες ακόμη και για την αξιοποίηση επαγγελματικών ευκαιριών.

 

Μοντέρνα Μουσική

 

Ο Τομέας Μοντέρνας Μουσικής του ΩΜΣ λειτουργεί παράλληλα με τον Τομέα Κλασσικής Μουσικής από το 1994. Η ραγδαία εξέλιξη της τεχνολογίας , τα οικεία σύγχρονα μουσικά ακούσματα , οι πρωτοποριακοί τρόποι ταχύρυθμης εκμάθησης του οργάνου , κατατάσσουν τα τμήματα αυτά από τα πιο δημοφιλή. Το μουσικό όργανο , ανεξάρτητα από την κατηγορία που το κατατάσσουμε, κλασικό , μοντέρνο ή παραδοσιακό είναι απλά το μέσο για να μάθει κανείς εύκολα και γρήγορα μουσική βασισμένη σε έντεχνα, ροκ, τζαζ, ποπ ή λαϊκά μοτίβα. Με διάρκεια σπουδών από 3 έως 5 χρόνια μπορεί κάποιος να είναι ένας άρτια καταρτισμένος ερασιτέχνης μουσικός.

                                    

Τα δίδακτρα για την εκμάθηση μοντέρνων οργάνων ξεκινούν από 45 Ε

Με ανάλογο τρόπο λειτουργούν επίσης :

Τμήμα Αρμονίου

Τμήμα Ηλεκτρικής , Ακουστικής Κιθάρας , Ηλ. Μπάσο

Τμήμα Ντραμς , Κρουστών

Τμήμα Φλάουτου , Σαξοφώνου

Τμήμα Μοντέρνου Τραγουδιού

Η μέθοδος που εφαρμόζεται είναι ταχύρυθμη και με την ολοκλήρωση της δίδεται βεβαίωση περάτωσης σπουδών,

 

 

 

                                                     22222222222.jpg

Κλασικής Μουσικής

 

Ο Τομέας της Κλασσικής Μουσικής στο Ω.Μ.Συκάκη έχει οργανωθεί με υπευθυνότητα και προσοχή , σύμφωνα με την νομοθεσία του Υπουργείου Πολιτισμού. Με καθηγητές που εκτός από τα εξαιρετικά τυπικά προσόντα ξέρουν να μεταδώσουν στους σπουδαστές εκτός από γνώσεις , έμπνευση και αγάπη για ένα είδος μουσικής εκπαίδευσης που απαιτεί αφοσίωση και ευαισθησία .

Στα 17 χρόνια λειτουργίας το Ωδείο Μ. Συκάκη , έχει να επιδείξει πτυχιούχους και διπλωματούχους , τόσο στα όργανα  όσο και στα Ανώτερα Θεωρητικά που χαίρουν της εκτίμησης και της αποδοχής σε Πανελλήνιο επίπεδο ενώ τους έχει εξασφαλίσει και επαγγελματική αποκατάσταση.

Τα δίδακτρα για όργανο και θεωρία ξεκινούν από 55 Ε τον μήνα, για 60΄θεωρία και 30΄όργανο*.

Αφορά ηλικίες 5,6,7 και 8 ετών , που οι γονείς τους θέλουν μια γνωριμία με το όργανο.

Από 8 ετών και άνω η θεωρία διαρκεί 60΄και το όργανο 45΄για προκαταρκτική και κατωτέρα τάξη.  

Σύμφωνα με την αναγνώριση  του Υπουργείου , λειτουργούν :

ΣΧΟΛΗ ΠΙΑΝΟΥ

ΣΧΟΛΗ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Βιολί , Βιολοντσέλο

ΣΧΟΛΗ ΝΥΚΤΩΝ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Κιθάρα

ΣΧΟΛΗ ΞΥΛΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Φλάουτο, Κλαρινέτο , Σαξόφωνο

ΣΧΟΛΗ ΧΑΛΚΙΝΩΝ ΠΝΕΥΣΤΩΝ

Κόρνο , Τρομπέτα , Τρομπόνι

ΣΧΟΛΗ ΜΟΝΩΔΙΑΣ & ΜΕΛΟΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΒΥΖΑΝΤΙΝΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ

ΣΧΟΛΗ ΑΝΩΤΕΡΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ

Ωδική , Αρμονία , Αντίστιξη , Φούγκα , Σύνθεση

 

girl-rats-pets-children-cute-flute-music-fine-art-painting-beautiful-realistic.jpg

 

 

 

 

Sky Vegas review bettingy.com/sky-vegas-casino read at bettingy.com

Θα μας βρείτε: