Τεχνοδημιουργία

Πρόγραμμα δημιουργικής απάσχόλησης για παιδιά από 3,5 έως 12 ετών.

Γιατί προτιμάμε να μαθαίνουμε παίζοντας

Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το  παιχνίδι τρέφει τον ατελείωτο κόσμο της φαντασίας, της δημιουργίας και των νέων εμπειριών. Χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους, οι μικροί δημιουργοί αποκτούν μία νέα αντίληψη και εκπληκτική εμπειρία σχετικά με την τέχνη και τον κόσμο. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

v     * Δραματοποίηση Παραμυθιού, Τραγουδιού, Ποιήματος, Ιστορίας              

Η δραματοποίηση συγκαταλέγεται στο θεατρικό παιχνίδι. Με τη δραματοποίηση το παιδί διοχετεύει τις πνευματικές του ικανότητες, διαμορφώνοντας έτσι την προσωπικότητά του.

v      *  Ζωγραφιές, Χειροτεχνίες & Κατασκευές

Κατά τη διάρκεια των κατασκευών το παιδί απορροφάται, οργανώνει τη σκέψη του, βλέπει τι χρειάζεται να κάνει και τι πρέπει να προσέξει, φτάνοντας στο επιθυμητό αποτέλεσμα με ή χωρίς τη βοήθεια και την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού.

v      * Αυτοσχεδιαζόμενο Θεατρικό Παιχνίδι

το παιδί υποδύεται το πρόσωπο που επιθυμεί και εξωτερικεύει τις βαθύτερες επιθυμίες του, καταπολεμώντας καλύτερα τη δειλία του! Παίζοντας αντιμετωπίζει και τους φόβους που ενδεχομένως του δημιούργησαν ορισμένα τηλεοπτικά προγράμματα με τρομακτικές εικόνες, γεγονότα που έζησε κλπ.

v     *  Κουκλοθεατρικό έργο

 Το βασικό χαρακτηριστικό ενός κουκλοθεατρικού έργου είναι η δράση. Μετατρέπουμε σε ξεκάθαρες εικόνες δράσης το κείμενο, καθώς στόχος μας είναι να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των παιδιών αλλά και να το διατηρήσουμε, ζητώντας από αυτά ανατροφοδότηση και τη συμμετοχή τους καθ’ όλη τη διάρκεια της παράστασης μέχρι το τέλος!

v     *  Ψυχοκινητική Αγωγή

Μέσω της Ψυχοκινητικής αγωγής το παιδί καλείται να αναπτύξει την αίσθηση του χώρου και του χρόνου, τον οπτικοκινητικό συγχρονισμό και συντονισμό, την ισορροπία του, την πλευρική κίνηση και μέσα από τα ομαδικά παιχνίδια τη φαντασία και δημιουργικότητα!

Στόχος του προγράμματος είναι, μέσα από τα καλλιτεχνικά εργαστήρια να καλλιεργήσουν τα παιδιά την επικοινωνία, το ομαδικό πνεύμα και την κατανόηση για τη ζωή και τους ανθρώπους.

 

                                                 dimiourgiki apasxolisi2

Sky Vegas review bettingy.com/sky-vegas-casino read at bettingy.com

Θα μας βρείτε: